hecy z przedszkolami ciąg dalszy

Nasze brzdące od A do Zet

Moderatorzy: Milla, Diabolique

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

hecy z przedszkolami ciąg dalszy

Postprzez misiajagodka » 8 stycznia 2010, o 10:46

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7423 ... zjum_.html

Na Retkini w grę wchodzi filia bądź przedszkole w Gimnazjum nr 22 przy ul. Kusocińskiego. Duży budynek byłby wspólny, choć w środku podzielony, by maluchy nie wchodziły w drogę gimnazjalistom.

Jak to dobrze, że ktoś pomyślał o tym, żeby te nieszczęsne szczeniaki nie wchodziły innym w drogę :twisted:
Mama Igorka (ur. X'06) i Pawełka (ur. I'09) lubię sobie poczytać

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Re: hecy z przedszkolami ciąg dalszy

Postprzez misiajagodka » 8 stycznia 2010, o 10:52

Komentarz pod art też może być dobrą podpowiedzią:
jest jeszcze opcja garmazeryjna - przerabiac dzieciaki na wedliny
Mama Igorka (ur. X'06) i Pawełka (ur. I'09) lubię sobie poczytać

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 8 stycznia 2010, o 12:07

A mnie, jako mamy 5latka wkurza, że oczekuje się od nas albo przypiera do muru, że nasze dzieci mają miejsca ustąpić maluchom i przejść do szkoły! Po co parę lat temu pozamykali tyle przedszkoli?!
Nie trzeba mieć wyższego wykształcenia by policzyć, że obecnie kobiety z wyżu demograficznego lat 80' rodzą dzieci i że będą potrzebne miejsca!
Byłam w tym tygodniu obejrzeć najbliższą nam podstawówkę i w głowie mi się nie mieści, że mogą być tak kiepskie warunki.
Ale przecież będziemy mieć wybór czy zostawić w przedszkolu czy dać do szkoły a szkoły będą specjalnie przygotowane :twisted: :twisted: :twisted: większych bzdur nie słyszałam!
ObrazekObrazek

monika
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez monika » 8 stycznia 2010, o 16:13

Milla napisał(a):A mnie, jako mamy 5latka wkurza, że oczekuje się od nas albo przypiera do muru, że nasze dzieci mają miejsca ustąpić maluchom i przejść do szkoły! Po co parę lat temu pozamykali tyle przedszkoli?!
Nie trzeba mieć wyższego wykształcenia by policzyć, że obecnie kobiety z wyżu demograficznego lat 80' rodzą dzieci i że będą potrzebne miejsca!
Byłam w tym tygodniu obejrzeć najbliższą nam podstawówkę i w głowie mi się nie mieści, że mogą być tak kiepskie warunki.
Ale przecież będziemy mieć wybór czy zostawić w przedszkolu czy dać do szkoły a szkoły będą specjalnie przygotowane :twisted: :twisted: :twisted: większych bzdur nie słyszałam!

podpisuję się obydwiema pod tym co napisałaś...
czuję dokładnie to samo
na mojej dzielnicy, gdzie mieszkam 10 lat, nie było przedszkola jak się wprowadzaliśmy, była mała (kiedyś wiejska) szkoła
dzielnica stała się modna i dość eksluzywna (nie cierpię tego słówa i tego co za tym idzie i tu się dzieje)
obecnie mamy 4 przedszkola PRYWATNE i budujacą się szkołę (która i tak będzie przepełniona w momencie oddania), w starej szkole może będzie publiczne przedszkole
zmiany (publiczne) zaczęły się pełną parą, kiedy zamieszkał tu obecny nasz pan prezydent :twisted:

lidzia77
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez lidzia77 » 9 stycznia 2010, o 00:06

My zostajemy w przedszkolu:)
Obrazek
Obrazek

kapi77
Szeptem
Szeptem

Postprzez kapi77 » 5 maja 2010, o 17:27

witam:)
jestem tu nowa, i od 1 wrzesnia posylam moja corcie do przedszkola do gr3 latkow, bardzo przezywamy , i chcialabym poznac, od zahartowanych juz mam opinie nt na co zwracac uwage, jak malucha przygotowac ,,
dzieki

Powrót do Dzieciaczki