Groźne pneumokoki

Nasze brzdące od A do Zet

Moderatorzy: Milla, Diabolique

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 25 listopada 2005, o 11:26

makoc napisał(a):CAT, dzieki za info! dzis idziemy do lekarza w sprawie szczepienia, moze wywiem sie o tą nazwe. a ten prevenar rzeczywisice drogi, i chyba przez tą kampanię!

Dowiedz się - ja pamiętam tylko, że w nazwie była właśnie liczba 23 i nazwa zaczynała się chyba na " i "
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

anula
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez anula » 25 listopada 2005, o 12:18

Catalina napisał(a):
makoc napisał(a):CAT, dzieki za info! dzis idziemy do lekarza w sprawie szczepienia, moze wywiem sie o tą nazwe. a ten prevenar rzeczywisice drogi, i chyba przez tą kampanię!

Dowiedz się - ja pamiętam tylko, że w nazwie była właśnie liczba 23 i nazwa zaczynała się chyba na " i "

to chyba jakoś "pneumo23" ale nie jestem pewna
Makoć dowiedz sie prosze czy ta szczepionka moga byc szczepione nasze dzieci(tzn roczne) bo nie wiem czy ta pneumo23 to nie jest dla dzieci powyzej 2 roku zycia. Ale nie wiem napewno
Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 25 listopada 2005, o 12:20

anula napisał(a):to chyba jakoś "pneumo23" ale nie jestem pewna
Makoć dowiedz sie prosze czy ta szczepionka moga byc szczepione nasze dzieci(tzn roczne) bo nie wiem czy ta pneumo23 to nie jest dla dzieci powyzej 2 roku zycia. Ale nie wiem napewno

Moja lekarka o tym nie wspominała.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

anula
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez anula » 25 listopada 2005, o 12:22

Catalina napisał(a):
anula napisał(a):to chyba jakoś "pneumo23" ale nie jestem pewna

Moja lekarka o tym nie wspominała.

no ja nie jestem pewna
Obrazek

makoc
Donośnie
Donośnie

Postprzez makoc » 29 listopada 2005, o 00:16

anula napisał(a):
Catalina napisał(a):

to chyba jakoś "pneumo23" ale nie jestem pewna

więc pneumo23 jest rzeczywiscie dla dzieci powyzej 2 r ż. natomiast o innych szczepionkach lekarka nie wiedziala. póki co bedziemy szczepic prevenarem, podobno w aptece w al.niepodleglosci 107 jest za 255 zł. ale to i tak dopiero w lutym, bo najpierw czeka nas MMR/priorix.
Obrazek
Obrazek

Delfinka
Cichutko
Cichutko

Postprzez Delfinka » 29 listopada 2005, o 21:55

Dziś byliśmy się zaszczepić i właśnie dowiadywałam się na temat pneumokoków, ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam. Pani doktor zaznaczyła jednak, że jeśli będziemy chcieli pierwszą dawkę przy następnej wizycie to prosi o telefon, bo ostatnio szczepienia przeciwko pneumokokom są ostatnio bardzo popularne, ale ze względu na cenę nie zamawiają ich za dużo.
Pozdrawiam!
Nasz kochany miś - Beniamiś!
Obrazek

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 29 listopada 2005, o 22:19

Makoc kochana, dopiero teraz przeczytałam o Waszych przejściach - dobrze, że to już za Wami! :przytul:
Obrazek
Obrazek

renata27
Szeptem
Szeptem

Postprzez renata27 » 14 listopada 2006, o 21:59

cóz jako juz doswiadczona radze zaszczepic dzieciaczki bo ja nie znalam tej szczepionki i teraz moja córcia piecioletnia juz posiada to ochydztwo nagle ze zdrowego dzieciaczka jest chorowitym dzieckiem a ja umieram z niepokoju i zarzucam sobie ze nie zabezpieczylam jej dostatecznie POZDRAWIAM ZROZPACZONA MAMA :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Tolusia
Szeptem
Szeptem

Postprzez Tolusia » 5 października 2007, o 20:54

Witam!

Jestem mamą 13 miesięcznego dawidka.
Czytam Wasze wypowiedzi,zdania jak widze są podzielone.Ja osobiście nie szczpeiłam na pneunokoki ani na menigo...Dzieci które nie chodza do żłobka ani tez do przedszkola nie są w grupie wysokiego ryzyka,są to słowa zaprzyjaźnionej z nami pediatry która sprawuje pieczę nad zdrowiem mojego kochanego synka.
Ja wiem że każda z nas chce zapobiec choróbskom jakie mogą czekac na nasze dzieci,jednakże takie szczepienia nie zawsze sa potrzebne...
Kilka lat temu nie było takich nagonek na pneouno i takich spotów rekalmowych natomiast statystyki pokazują że zachorowania i ewentualna śmiertrlnośc była na takim samym poziomie.
Gdy dziecko przebywa w żłobku czy przedszkolu jak najbardziej...przebywa wśród dzieci,styka się z róznymi zarazkami,jednak gdy w domu...może niekoniecznie.

pozdr,Tolusia

Grazia
Szeptem
Szeptem

Postprzez Grazia » 15 marca 2009, o 01:13

Jakiś czas temu Temat "pneumokoków" był dla mnie abstrakcją dziś moje dziecko jest w trakcie leczenia.
Gdybym mogła cofnąć czas nie wachałabym się nad zaszczepieniem dziecka

kapi77
Szeptem
Szeptem

Re: Groźne pneumokoki

Postprzez kapi77 » 5 maja 2010, o 17:17

witam:)
jestem tu nowa, i czytam czytam o tych pneumokokach, i mał niesamowity mętlik w głowie.. Powiem krótko, jestem przed bardzo duzym wyzwaniem, gdyz moja córcia od wrzesnia idzie do przedszkola, zastanawiam sie nad szczepieniem,, ale mam duze obawy, bo tak naprawde nikt ni ejest w stanie odpowiedziec czy w 100% chroni szczepionka, czy nie wyklucza innych szczepionek skojarzonych, i czy to nie osłabia organizmu malego dziecka, ktore ma w spobie tyle wirusow,,, wiem, ze decyzja nalezy do mnie, ale obawiam sie ze te pnemokoki to jedynie chwyt reklamowy uderzajacy bezposrednio w troskiwych rodzicow, bo gdyby faktycznie to pomagalo bylyby jasn e odpowiedzi ...a pneumokoki byly od zawsze... poradzcie i podzielcie si eo[piniami, chetnie poczytam
pozdrawiam
kapi

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Re: Groźne pneumokoki

Postprzez misiajagodka » 6 maja 2010, o 07:52

kapi77 napisał(a):poradzcie i podzielcie si eo[piniami, chetnie poczytam
pozdrawiam
kapi

Wpisz sobie pneumokoki w naszą wyszukiwarkę. Wałkowałyśmy to już dziesiątki razy
Mama Igorka (ur. X'06) i Pawełka (ur. I'09) lubię sobie poczytać

Poprzednia strona

Powrót do Dzieciaczki