coś dobrego na bóle brzuszka!!!!!!

Nasze brzdące od A do Zet

Moderatorzy: Milla, Diabolique

Agnieszka Ptaszyńska
Szeptem
Szeptem

coś dobrego na bóle brzuszka!!!!!!

Postprzez Agnieszka Ptaszyńska » 22 kwietnia 2008, o 12:46

Moja 6-ciomiesięczna córeczka ma dziwne bóle brzuszka, najczęściej w nocy (ja to nazywam że musi się wypierdzieć) tyle że ona biedna nie może. Już dwie noce nie śpię tylko masuję jej brzuszek żeby ona mogła spać, nie ma zaparć ponieważ kupka ma normalną konsystęcję ale czasami nie robi kupy jeden dzień, żadnych innych objawów nie ma. Czy to może mieć związek z ząbkowaniem bo właśnie chyba idą jej pierwsze ząbki, tak napewno to nie wiem bo ona jest bardzo wytrzymała na ból i żadko płacze czy grymasi, po prostu jej dziąsła są już bardzo napuchnięte. Proszę niech ktoś coś podpowie, mieszkam w anglii więc lekarz kazał dać jej paracetamol to tutaj normalne.

Dodo
Cichutko
Cichutko

Postprzez Dodo » 22 kwietnia 2008, o 14:48

Może spróbój podać paracetamol, bo nocne płacze mogą być spowodowane ząbkowaniem, a nie bólem brzuszka. Z tego co pamiętam moja gwiazdeczka zawsze jak się nakrzyczała to później strasznie prykała. To jest reakcja na nałykanie się powietrza.
Musisz zaobserwować czy podczas płaczu podkurcza nóżki i kopie nimi. Jeśli tak to może faktycznie coś się dzieje z jej brzuszkiem. W takim przypadku spróbuj podać jej herbatkę z kminku, rumianku lub kopru włoskiego. One łagodzą dolegliwości związane ze wzdęciami.
Obrazek
Obrazek

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez misiajagodka » 22 kwietnia 2008, o 20:09

Ja bym spróbowała najpierw z herbatką z kopru włoskiego. Jeśli karmisz piersią, to dobrze jest pić "środek mlekopędny". To jest podobna mieszanka ziół jak ta, o której pisze Dodo. Zamiast kminku jest anyżek. Można to kupic w aptekach. W Polsce :-)
Mama Igorka (ur. X'06) i Pawełka (ur. I'09) lubię sobie poczytać

Powrót do Dzieciaczki