Sypialnia, jak jej dopomoc?

O budowaniu, urządzaniu i domowych pieleszach

Moderatorzy: JaMaska, aplusd

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Sypialnia, jak jej dopomoc?

Postprzez Diabolique » 25 października 2005, o 12:29

No cale mieszkanie dawno juz zrobione, no pomijajac lampy bo nadal ich nie kupilam, ale tak patrze na moja sypialnie i mi jej zal...
Jakos tak dziwnie, od sasa do lasa, polki, komody, lozko. Pozwolilam mezowi wybrac i mam wsjo w innym kolorze....
Da sie cos z tym zrobic? Jak dopomoc mojej sypialni?
Ciekawa jestem co macie na scianach (obrazki, gipsy, ozdoby), jakie zaslony/firany/lambrekiny?
Jak upiekszyc sypialnie i sprawic zeby byla przytulna?...
Diabolique
Obrazek
Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 25 października 2005, o 13:03

Dla mnie przytulna sypialnia to możliwie jak najbardziej pusta sypialnia, tzn. łózko + szafa, ewentualnie jakaś toaletka.
Taki mam plan na nowe lokum. Duża, narożna szafa wnękowa, łóżko na środku, a pod oknem toaletka. I wszystko.
Zastanawiam się jeszcze nad kolorystyką. Boki łózka mam bukowe.
Obrazy jakoś mi do sypialni nie pasują, ale to rzecz gustu. No chyba, że jakiś akt, szkic węglem na przykład.
Na okna jakieś bardzo delikatne, zwiewne, jasne firanki.
Obrazek
Obrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 25 października 2005, o 13:31

No niby mam pusto, ale polki mi przytloczyly cale pomieszczenie. Byly konieczne bo ksiazki gdzies trzymac trzeba...
Co do toaletki, to ja sie wlasnie takowej pozbylam, nie moglam utrzymac na niej porzadku, byla nieergonomiczna calkowicie i nic mi sie w niej nie miescilo. Kosmetyki wrzucilam wiec do komody, a maluje sie w lazience, co okazalo sie do wytrzymania :wink:
Diabolique
Obrazek
Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 25 października 2005, o 18:48

Diabolique napisał(a):No niby mam pusto, ale polki mi przytloczyly cale pomieszczenie. Byly konieczne bo ksiazki gdzies trzymac trzeba...

Znam ten ból, teraz też mam półki z książkami na ścianach w sypialni.
W nowym mieszkaniu książki powędrują do pokoju zwanego gabinetem :D
Obrazek
Obrazek

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 25 października 2005, o 21:45

u mnie klasyka łóżko, szafa , dwie szafki nocne, komoda + łóżeczko :P, kolor: chińska wiśnia czy jakos tak, sciany intensywnie niebieskie z kremowym szerokim paskiem do zawieszania obrazów w niebieskich ramach :P , firanki krem z tą rzeczoną juz wiśnia (ale to akurat do wymiany idzie), diabolique, może problem sie rozwiąże gdy spójnie nabedziesz w jedym stylu doniczki (niekoniecznie na kwiatki)+ramy obrazów (moga byc z obrazami)+lampki nocne, ewentualnie jakieś inne spójne elementy, zalezy co lubisz? może dodac troche wiklinowych koszyków + osłonki na doniczkę w wiklinie + lampki z wiklinowymi kloszami....etc no z wikliny to mozna akurat wszystko lub analogicznie inny materiał....itd itd, albo moze wystarczy przemeblować, albo zmienic kolor ścian? może półki odgrodzić od reszty świata ?
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

radowinkaala
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez radowinkaala » 25 października 2005, o 22:04

A ja nie mam sypialni :( A tak bardzo mi się marzy ...
Do tego przestronny salon i kuchnia z jadalnią ...
W sypialni chciałabym mieć komodę z toaletką, duuuuuuże łóżko, 2 szafki nocne z lampkami i jeśli nie dałoby się zrobić garderoby to na jednej ścianie cóś w rodzju zabudowanej wnęki (o ile by takowa do zabudowania była). To tyle moich wizji marzeniowych (trochę nie na temat, ale cóż jakoś mję na marzenia wzięło wskutek tego wątku) - a ściany byłyby pewnie ozdobione w artystyczne fotografie przyrody wykonane przez mego mężusia :)
ObrazekObrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 25 października 2005, o 22:43

JaMaska napisał(a): diabolique, może problem sie rozwiąże gdy spójnie nabedziesz w jedym stylu doniczki (niekoniecznie na kwiatki)+ramy obrazów (moga byc z obrazami)+lampki nocne, ewentualnie jakieś inne spójne elementy, zalezy co lubisz? może dodac troche wiklinowych koszyków + osłonki na doniczkę w wiklinie + lampki z wiklinowymi kloszami....etc no z wikliny to mozna akurat wszystko lub analogicznie inny materiał....itd itd, albo moze wystarczy przemeblować, albo zmienic kolor ścian? może półki odgrodzić od reszty świata ?

No bede kombinowac oczywiscie, ale... Przemeblowac sie nie da wlasciwie... Sciany pomalowane 4 miesiace temu, a polki wisza wlasciwie na wejsciu :-( Zrobie foty moze mi cos doradzicie.
Diabolique
Obrazek
Obrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 14 listopada 2005, o 17:18

Uprzejmie donosze ze sypialnia uratowana. W piatek wpadlam w szal przestawiania mebli i jest lepiej! Zamowilam firanki (duzoooo mnie to kosztowalo bo oboje z mezem za nimi nie przepadamy), musza jednak byc bo sasiedzi wszystko po podniesieniu rolet widza :wink:
Troche mi lepiej :wink:
Diabolique
Obrazek
Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 14 listopada 2005, o 22:19

No to super! Doskonale wiem, jak przestawianie mebli cudownie wpływa na nastrój :D
Ja już nogami przebieram z niecierpliwością jak myślę o urządzaniu nowego mieszkania :-P
Obrazek
Obrazek

Powrót do Cztery kąty