storczyki i...

O budowaniu, urządzaniu i domowych pieleszach

Moderatorzy: JaMaska, aplusd

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Re: storczyki i...

Postprzez Leninka » 5 listopada 2009, o 00:10

Melba napisał(a):Ja dostałam storczyk, podlewalam zgodnie z zaleceniem = raz na tydzień, czasem troszkę rzadziej i niestety kwiatki zdychają :( czy to jest koniec mojego storczyka?

A nowych pędów nie wypuszcza?
U mnie też posypały się z jednej łodygi, ale dwa nowe odgałęzienia z pąkami wyrosły za to. Więc może jeszcze poczekaj, może się coś nowego pojawi. :)
Leninkowa cukiernia domowa
Kinga
z Ninką (12 marca 2002 r.)
i Lenką (17 listopada 2004 r.)

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 7 listopada 2009, o 21:42

Melba napisał(a):Ja dostałam storczyk, podlewalam zgodnie z zaleceniem = raz na tydzień, czasem troszkę rzadziej i niestety kwiatki zdychają :( czy to jest koniec mojego storczyka?

Czasem to trochę trwa. Jak już kwiaty całkiem opadną to obetnij uschnięty pęd. Dalej podlewaj tak jak dotychczas. Po kilku tygodniach powinny pojawić się nowe pędy, na których wyrosną pąki. Czasem wyrasta coś ze starego pędu, a czasem pojawiają się zupełnie nowe.
Obrazek
Obrazek

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez misiajagodka » 8 listopada 2009, o 11:21

aplusd napisał(a):

Czasem to trochę trwa. Jak już kwiaty całkiem opadną to obetnij uschnięty pęd. Dalej podlewaj tak jak dotychczas. Po kilku tygodniach powinny pojawić się nowe pędy, na których wyrosną pąki. Czasem wyrasta coś ze starego pędu, a czasem pojawiają się zupełnie nowe.

moja kuzynka czekała nawet kilka miesiecy, ale sie doczekała :-)
Mama Igorka (ur. X'06) i Pawełka (ur. I'09) lubię sobie poczytać

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 10 listopada 2009, o 23:15

misiajagodka napisał(a):
aplusd napisał(a):

moja kuzynka czekała nawet kilka miesiecy, ale sie doczekała :-)

Oooo, dziękuję Wam, bo już go chciałam wyrzucać :oops:
Obrazek
Obrazek

Poprzednia strona

Powrót do Cztery kąty

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość