Melba napisał(a):Ja dostałam storczyk, podlewalam zgodnie z zaleceniem = raz na tydzień, czasem troszkę rzadziej i niestety kwiatki zdychajączy to jest koniec mojego storczyka?

Melba napisał(a):Ja dostałam storczyk, podlewalam zgodnie z zaleceniem = raz na tydzień, czasem troszkę rzadziej i niestety kwiatki zdychajączy to jest koniec mojego storczyka?

aplusd napisał(a):Melba napisał(a):Ja dostałam storczyk, podlewalam zgodnie z zaleceniem = raz na tydzień, czasem troszkę rzadziej i niestety kwiatki zdychajączy to jest koniec mojego storczyka?
Czasem to trochę trwa. Jak już kwiaty całkiem opadną to obetnij uschnięty pęd. Dalej podlewaj tak jak dotychczas. Po kilku tygodniach powinny pojawić się nowe pędy, na których wyrosną pąki. Czasem wyrasta coś ze starego pędu, a czasem pojawiają się zupełnie nowe.

misiajagodka napisał(a):aplusd napisał(a):Melba napisał(a):Ja dostałam storczyk, podlewalam zgodnie z zaleceniem = raz na tydzień, czasem troszkę rzadziej i niestety kwiatki zdychajączy to jest koniec mojego storczyka?
Czasem to trochę trwa. Jak już kwiaty całkiem opadną to obetnij uschnięty pęd. Dalej podlewaj tak jak dotychczas. Po kilku tygodniach powinny pojawić się nowe pędy, na których wyrosną pąki. Czasem wyrasta coś ze starego pędu, a czasem pojawiają się zupełnie nowe.
moja kuzynka czekała nawet kilka miesiecy, ale sie doczekała