pralko-suszarka

O budowaniu, urządzaniu i domowych pieleszach

Moderatorzy: JaMaska, aplusd

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

pralko-suszarka

Postprzez aplusd » 4 czerwca 2005, o 21:55

Czy któraś z Was ma może w domu takie cudo? Sprawdza się?
Mam nieustający problem z suszeniem prania, najczęściej suszarka stoi na środku pokoju :( Zastanawiam się czy takie urządzenie rozwiązuje problem. Wszystkiego tak wysuszyć się nie da, ale przynajmniej pościel, ręczniki i inne duże rzeczy :buzka36
A przy okazji - jak suszycie pranie :?:
Obrazek
Obrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 4 czerwca 2005, o 21:59

Mamy, używałam ze dwa razy w ekstrymalnych sytuacjach gdy Magda miała nieustanne "przecieki"

Uważam, że nie warto!! Drugi raz bym nie kupiła
ObrazekObrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 5 czerwca 2005, o 10:10

Ale dlaczego? Jakieś problematyczne to suszenie :co:
Obrazek
Obrazek

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 5 czerwca 2005, o 12:54

Pokój Myszorki robi nam za suszarnie :-) póki niezaludniony jest, to zima a latem suszarka wędruje na taras lub ogród i tam suszę (uwielbiam taka posciel czy ubranko przewiane wiatrem...)
My mamy pralke tzw wysokoobrotową i tez nie polecam 900obr/min w zypełności wystarcza a jak sie okazało te wysokoobrotowe nie maja zbyt mocnego wyciszenia...mozna przezyć ale wolałabym wogóle nie słyszeć pralki :D
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 5 czerwca 2005, o 15:40

aplusd napisał(a):Ale dlaczego? Jakieś problematyczne to suszenie :co:

Trwa to długo, ciuszki są jakieś takie "dziwne"-mimo że mamy kilka opcji suszenia-koszule potem trudno wyprasowac,poza tym zapach ciuszków jest jakiś dziwny-temperatura jest bardzo wysoka-można sobie pomniejszyć ubrania-mam kilka swerterków mini za sprawą mojego męża :-D Przeżyje suszenie bielizny, ale resztę wolę suszyć na suszarce. Ważne, by była jak najbardziej energooszczędna.
Reasumując-przydaje się do suszenia ciuszków Magdy, gdy akurat wszystko jest brudne, ale staram się nie dopuszczać do takich sytuacji

MAmy pralko-suszarkę Aristona, jeszcze lepszy był Elektrolux, ale cena też wyższa
ObrazekObrazek

mangalia
Szeptem
Szeptem

Postprzez mangalia » 6 czerwca 2005, o 10:18

my mamy pralko -suszarke ale szczerze mówiuac funkcji suszenia uzyłam moze z 2 razy. I nas powód zakupienia pralko -suszarki był dość zaskakujacy bo tylko taki model był do zabudowy :) A mi zależało zeby pralkę zainstalować w kuchni zabudowaną bo w łazience nie mielismy miejsca. Acha jest to candy i jako pralka sprawdza się bez problemu :)

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 6 czerwca 2005, o 10:21

mangalia napisał(a):my mamy pralko -suszarke ale szczerze mówiuac funkcji suszenia uzyłam moze z 2 razy. I nas powód zakupienia pralko -suszarki był dość zaskakujacy bo tylko taki model był do zabudowy :) A mi zależało zeby pralkę zainstalować w kuchni zabudowaną bo w łazience nie mielismy miejsca. Acha jest to candy i jako pralka sprawdza się bez problemu :)

MAGNALIA!! Czy Ty też zauważylaś minusy o jakich pisalam wyżej, czy tylko ja jestem zbyt wymagająca??
ObrazekObrazek

mangalia
Szeptem
Szeptem

Postprzez mangalia » 6 czerwca 2005, o 10:57

Milla napisał(a):
mangalia napisał(a):my mamy pralko -suszarke ale szczerze mówiuac funkcji suszenia uzyłam moze z 2 razy. I nas powód zakupienia pralko -suszarki był dość zaskakujacy bo tylko taki model był do zabudowy :) A mi zależało zeby pralkę zainstalować w kuchni zabudowaną bo w łazience nie mielismy miejsca. Acha jest to candy i jako pralka sprawdza się bez problemu :)

MAGNALIA!! Czy Ty też zauważylaś minusy o jakich pisalam wyżej, czy tylko ja jestem zbyt wymagająca??

Dokładnie taki same spostrzezenia :)
A oprócz tego jak suszyłam za długo to rzeczy były potem strasznie wymiete i problem był z ich wyprasowaniem. Poza tym opcja suszenia w mojej pralce nie jest szczególnie energooszczędna i je pradu okropnie duzo. Poza tym teraz jak jest ciepło to wole wyrzucic rzeczy na balkon bo bardzo lubie jak pachna słońcem :) Tak wiec reasymuja dla mnie jest to tylko gadzet w pralce ale nie jakoś szczególnie funkcjonalny.

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 6 czerwca 2005, o 11:23

Ja uzywam "od zawsze" pralko-suszarki i zycia sobie nie wyobrazam bez niej. Nasza rodzinka ma zdecydowana nadprodukcje ubran do prania w zwiazku z czym nie ma miejsca na suszenie wszystkiego. Zwlaszcza ze ostatnio co weekend mam gosci i musze ciagle prac posciel :wink:

W suszarce susze zawsze:
reczniki bo sie robia mieciutkie
posciel z kory bo nie mam gdzie wieszac
przescieradla frotte bo j.w
czasem bielizne jak potrzebne sa na cito skarpetki mezowi memu :wink:

Natomiast nie susze nigdy:
koszul bo sie nie dadza wyprasowac
t-shirtow bo j.w.
pieluch bo j.w.
swetrow bo im za cieplo

I ja generalnie bardzo polecam.
Diabolique
Obrazek
Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 6 czerwca 2005, o 11:31

Diabolique napisał(a):I ja generalnie bardzo polecam.

No pięknie. Przeczytałam zgodne opinie Milli i Mangalii i postanowiłam zapomnieć o pralko-suszarkach :-P
A Ty mi mówisz, że to jednak nie musi być taki całkiem beznadziejny i nieprzydatny sprzęt :-o Bo głównie to o suszenie tej pościeli i ręczników właśnie mi chodzi.
No to może ktoś jeszcze się wypowie :?: Narazie mamy 2:1 dla przeciwników pralko-suszarek :wink:
Obrazek
Obrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 6 czerwca 2005, o 11:36

Mi sie wydaje ze po prostu trzeba wybrac co suszyc.
Ja, gdybym tylko sprawdzila np. na pieluchach, tez bym Ci odradzala, ale susze tak jak napisalam chociazby reczniki, grube frotte, i jestem bardzo zadowolona. Jakby mi mialy wisiec gdzies te wielkie reczniki i schnac 2 dni to bym sie wsciekla :wink:
Diabolique
Obrazek
Obrazek

Powrót do Cztery kąty

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość