panele???!!!

O budowaniu, urządzaniu i domowych pieleszach

Moderatorzy: JaMaska, aplusd

monika
Pełną parą
Pełną parą

panele???!!!

Postprzez monika » 23 sierpnia 2006, o 10:30

szlag mnie trafia, bo nie mogę już patrzeć na moją podłogę...
jakaś taka pomazana nawet jak jest umyta, a i mlody dokłada co rusz do jej "urody"
czym myjecie panele, bo zejdę albo wykończę się jak będę musiała jeszcze się z nimi użerać

mam na podłodze bardzo jasny buk...

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 23 sierpnia 2006, o 10:36

Ja myję jakimś uniwersalnym płynem (Ajaxem chyba?), bo opócz paneli w sypialniach, w salonie mam drewno, a w reszcie pomieszczeń terakotę.
Panele też mam jesne bukowe i wyglądają OK. W każdym razie dużo lepiej niż podłoga w salonie, która jest ciemniejsza i w słońcu widać na niej każdy najdrobniejszy pyłek czy smugę :twisted: Już się nie mogę doczekać remontu za kilka lat, wywalę tę podłogę na pewno.
Obrazek
Obrazek

kontrafalda
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez kontrafalda » 23 sierpnia 2006, o 10:37

Ja co prawda paneli nie posiadam, ale moja mama bardzo sobie chwali Sidolux Panele :)

monika
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez monika » 23 sierpnia 2006, o 10:54

aplusd napisał(a):W każdym razie dużo lepiej niż podłoga w salonie, która jest ciemniejsza i w słońcu widać na niej każdy najdrobniejszy pyłek czy smugę :twisted: Już się nie mogę doczekać remontu za kilka lat, wywalę tę podłogę na pewno.

o to mnie zmartwiłaś, bo moim ostatnim marzeniem jest baaardzo ciemna podłoga i taką przy remoncie (w przyszłym roku, jak mały szkodnik już trochę wyrośnie) sobie wymyśliłam...

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 23 sierpnia 2006, o 11:13

Ja mam klon, a w sypialni ciemne pasy dodatkowo. I wszystko to co ciemne, sprawia wrazenie wiecznie zakurzonego. Cala reszta wyglada wlasciwie zawsze czysto. Nie wiem, moze to zasluga plynu, myje plynem do paneli bodajze Quickstepa.
Diabolique
Obrazek
Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 23 sierpnia 2006, o 12:31

monika napisał(a):
aplusd napisał(a):W każdym razie dużo lepiej niż podłoga w salonie, która jest ciemniejsza i w słońcu widać na niej każdy najdrobniejszy pyłek czy smugę :twisted: Już się nie mogę doczekać remontu za kilka lat, wywalę tę podłogę na pewno.

o to mnie zmartwiłaś, bo moim ostatnim marzeniem jest baaardzo ciemna podłoga i taką przy remoncie (w przyszłym roku, jak mały szkodnik już trochę wyrośnie) sobie wymyśliłam...

Zdecydowanie rozważ tę sprawę jeszcze raz. My z mężem plujemy sobie w brodę, bo też nas wcześniej ostrzegano przed ciemną podłogą. Strasznie nam się spodobała i nie powiem, jak jest czysta, wygląda ładnie, ale to są dosłownie ułamki sekund, szczególnie przy wiecznie kruszącym Antku.
Obrazek
Obrazek

lidzia77
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez lidzia77 » 20 października 2006, o 17:16

A u nas odwrotnie- w kuchni jasne panele-moja zmora i przekleństwo!!!!!! Nie dość ze wiecznie jest na nich kurz to jeszcze cały czas mają smugi i bardzo szybko sie brudzą. W salonie natomiast mamy ciemne panele i jestem z nich zadowolona. Kurz widać ale nie ma tyle smug.
Też już nie mogę sie doczekać remontu za kilka lat i na pewno w kuchni położe gumolit.
Obrazek
Obrazek

Powrót do Cztery kąty

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość