misiajagodka napisał(a):Nie powiem, Diablique, niczego sobie![]()
Wyczytałam na stronie Boscha, że niektóre okapy mają filtry metalowe nadające się do mycia w zmywarce. Może warto taki nabyć?

misiajagodka napisał(a):No właśnie. Głośność wydajnych okapów jest taki jak głośność zmywarki. To chyba słabo, nie?
A wiecie jakie wartości mają Wasze okapy? 200 m3/h wystarcza, czy nie? Musi być 400 albo nawet 600?

Diabolique napisał(a):misiajagodka napisał(a):No właśnie. Głośność wydajnych okapów jest taki jak głośność zmywarki. To chyba słabo, nie?
A wiecie jakie wartości mają Wasze okapy? 200 m3/h wystarcza, czy nie? Musi być 400 albo nawet 600?
Moj ma 750 m3/h![]()
Kuchnie mam otwarta i spora (chyba wrzucalam foty) i musze przyznac, ze nie smierdzi nic przy gotowaniu. Okap oczywiscie podlaczony do przewodu kominowego.

Diabolique napisał(a):misiajagodka napisał(a):No właśnie. Głośność wydajnych okapów jest taki jak głośność zmywarki. To chyba słabo, nie?
Moj ma 750 m3/h![]()
Kuchnie mam otwarta i spora (chyba wrzucalam foty) i musze przyznac, ze nie smierdzi nic przy gotowaniu. Okap oczywiscie podlaczony do przewodu kominowego.

misiajagodka napisał(a):Diabolique napisał(a):
Moj ma 750 m3/h![]()
A ile dB? No i jak oceniasz hałas?

Milla napisał(a):A jaki masz okap, bo nie pamiętam?
Czyli im więcej tym lepiej?