łączenie różnych faktur

O budowaniu, urządzaniu i domowych pieleszach

Moderatorzy: JaMaska, aplusd

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

łączenie różnych faktur

Postprzez JaMaska » 27 czerwca 2005, o 08:19

moze spotkałyście sie gdzies w ferworze walki o wystrój mieszań z łączeniem kafelki-podłoga?
Ja niestety wymysliłam sobie dwa takie łąćzenia ale oba ida po łuku, więc klasyczne łączenia odpadaja, musi to byc plastyczna listwa, która wygnie sie w łuk, i owszem znależliśmy cos takiego...ale do naszej "dziury nie pasuje tzn potrzebna jest tam prowadnica, której w tej chwili juz sie nie da umieścić.... :glupek2:
Moze gdzies komus wpadło w oko takie łączenie albo pomysł na łączenie...na razie wymyslilismy fugę...ale ja jakos nie mam przekonania, znaleźliśmy też wypełniacz o strukturze korka ale ten z kolei dla mnie zrobi za dużą pstrokatość....
widziałyście cos takiego? "dziura" jest dłuuga (ok. 2 i 2,5m) szerokość to ok.1,5-2cm i głębokość ok 2-3cm...
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

Momika
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez Momika » 27 czerwca 2005, o 09:34

może zeszlifowany grysik?

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 28 czerwca 2005, o 08:40

Mnie ten temat też bardzo interesuje, bo mam różne nietypowe pomysły na podłogi w nowym mieszkanku.
W obecnym mam łączenia tylko w linii prostej, więc zwykłe listwy się nadały. Ale widziałam w różnych pismach wnętrzarskich połączenia łukowe, schodkowe, faliste... Czyli, że można :-P
Ma ktoś takie rozwiązania na podłodze? Podzielcie się :)
Obrazek
Obrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 28 czerwca 2005, o 09:50

Ja jestem dosc na biezaco. Wszelkie luki laczeniowe zalatwia sie listwami ktore sa elastycznie i uginaja sie dowolnie, sa metalowe, takie bardziej do drewna podobne i dostepne w Praktikerach czy innych Castoramach.
Maja tez rozna wysokosc i szerokosc i sa odpowiednio drogie :-(
Diabolique
Obrazek
Obrazek

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 28 czerwca 2005, o 11:50

Diabolique napisał(a):Ja jestem dosc na biezaco. Wszelkie luki laczeniowe zalatwia sie listwami ktore sa elastycznie i uginaja sie dowolnie, sa metalowe, takie bardziej do drewna podobne i dostepne w Praktikerach czy innych Castoramach.
Maja tez rozna wysokosc i szerokosc i sa odpowiednio drogie :-(

szczerze mówiąc to ja juz mocy nie mam do hipermarketów budowlanych, w kwestii listw w w/w to mam wrażenie, ze obejrzałam juz wszystko i NIC nie jest plastyczne....
łuk ma średnicę ok 30cm i żaden metal tak sie nie wygina (przynajmniej tak twierdzą fachowcy...w hipermarketach...wrrrr....)
Napisz mi proszę cos więcej o tych listwach, i jaki jest koszt, dzięki :-)
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

— Juan Ramón Jiménez

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 28 czerwca 2005, o 13:37

Moj fachowiec mowil ze one sie wyginaja dowolnie. Ale luk o srednicy 30 cm???? O matko! :wink:
Moj maz mi mowi ze sa i plastikowe i metalowe i obie sie wyginaja.
Co do cen to nie mam pojecia bo ja u siebie ostatecznie zrezygnowalam z lukow bo mi architekt zaproponowal same ostre ciecia i mam same proste ksztalty.

Luki sa passe :wink: :wink:
Diabolique
Obrazek
Obrazek

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 28 czerwca 2005, o 13:46

Diabolique napisał(a):Moj fachowiec mowil ze one sie wyginaja dowolnie. Ale luk o srednicy 30 cm???? O matko! :wink:
Moj maz mi mowi ze sa i plastikowe i metalowe i obie sie wyginaja.
Co do cen to nie mam pojecia bo ja u siebie ostatecznie zrezygnowalam z lukow bo mi architekt zaproponowal same ostre ciecia i mam same proste ksztalty.

Luki sa passe :wink: :wink:

linia prosta a na końcu łuk czyli zaokrąglenie czyli 2m lini prostej a ostatnie ok 40 cm to zaokrąglenie o średnicy 30cm....
Tak, plastikowe potrzebują prowadnicę....niestety mi tez sie wydawało, ze to takie oczywiste, ze łatwo dostac takie cos bo to przecież standarcik....i qpa....a mozesz sie zapytac swojego fachowca, gdzie on widział takie co to sie wyginaja???
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

— Juan Ramón Jiménez

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 28 czerwca 2005, o 14:09

JaMaska napisał(a):a mozesz sie zapytac swojego fachowca, gdzie on widział takie co to sie wyginaja???

Komfort, Castorama.
Tam powinni Ci doradzic tez troche.
Diabolique
Obrazek
Obrazek

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 28 czerwca 2005, o 16:21

Diabolique napisał(a):
JaMaska napisał(a):a mozesz sie zapytac swojego fachowca, gdzie on widział takie co to sie wyginaja???

Komfort, Castorama.
Tam powinni Ci doradzic tez troche.

Sprawdze w Komforcie, bo w obu Castroramach we Wro, Obi, Leroy Merlin, Prakticer - nie potrafili......
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

— Juan Ramón Jiménez

Powrót do Cztery kąty

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość