Kwiatki z domu i na balkonie

O budowaniu, urządzaniu i domowych pieleszach

Moderatorzy: JaMaska, aplusd

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 20 maja 2005, o 23:14

"Konwalia majowa Convallaria maialis występująca powszechnie w lasach liściastych i mieszanych, pospolicie uprawiana w ogrodach roślina ozdobna, subtelna i wonna jest również bardzo niebezpieczna. Wszystkie jej części są silnie trujące. Odnotowano nawet przypadek, gdy 5-letnie dziecko zmarło po wypiciu wody z wazonu, w którym stały konwalie. Częściej jednak zatrucia występują po spożyciu owoców lub gryzieniu czy ssaniu łodyżek i liści" Słyszalam, że zapach również źle wpływa
ObrazekObrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 20 maja 2005, o 23:17

Milla napisał(a):"Konwalia majowa Convallaria maialis występująca powszechnie w lasach liściastych i mieszanych, pospolicie uprawiana w ogrodach roślina ozdobna, subtelna i wonna jest również bardzo niebezpieczna. Wszystkie jej części są silnie trujące. Odnotowano nawet przypadek, gdy 5-letnie dziecko zmarło po wypiciu wody z wazonu, w którym stały konwalie. Częściej jednak zatrucia występują po spożyciu owoców lub gryzieniu czy ssaniu łodyżek i liści" Słyszalam, że zapach również źle wpływa

:( :( :(
Leninkowa cukiernia domowa
Kinga
z Ninką (12 marca 2002 r.)
i Lenką (17 listopada 2004 r.)

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 21 maja 2005, o 21:10

No zakupy kwiatowe na balkon zrobione, w tym roku będzie biało różowo - są więc białe begonie, różowo-białe petunie, różowe pelargonie i fioletwa lawenda ;-) Jutro sadzimy roślinki :-)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez jasmina » 21 maja 2005, o 22:52

u mnie wszystkie kwiatki zdychaja, boo zapominam je podlewać. kiedys miałam hodowle kaktusów, nawet mi kwitły, ale zostawiłam je mamie. zmarniały:(
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 23 maja 2005, o 22:37

Catalina napisał(a):No zakupy kwiatowe na balkon zrobione, w tym roku będzie biało różowo - są więc białe begonie, różowo-białe petunie, różowe pelargonie i fioletwa lawenda ;-) Jutro sadzimy roślinki :-)

Ale będzie pięknie :-D
Jak za rok sie dorwę do moich dwóch balkonów w nowym mieszkaniu, już się nie mogę doczekać :buja: Strasznie mi się chce powąchać wieczorami maciejkę :) Wysiewacie maciejkę na balkonach?
Obrazek
Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 23 maja 2005, o 23:11

aplusd napisał(a):Ale będzie pięknie :-D
Jak za rok sie dorwę do moich dwóch balkonów w nowym mieszkaniu, już się nie mogę doczekać :buja: Strasznie mi się chce powąchać wieczorami maciejkę :) Wysiewacie maciejkę na balkonach?

Już jest pięknie ;-) No ja zamiast maciejki mam lawendę - choć miała być właśnie maciejka ;-))
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poprzednia strona

Powrót do Cztery kąty