aplusd napisał(a):Milla napisał(a):Ja też lubie kwiaty, wszelkiego rodzaju i maścitylko one mnie nie lubią
Poza tym nie mogę mieć w domu doniczkowych bo jestem uczulona, więc pozostały mi sztuczne i suszone
A cięte? Szczególnie bukiety od męża

Pierwszy raz tak mam. Czy to ziemia była jakaś felerna? 

mamakinga napisał(a):No, to ja z pytaniem.(w kwestii formalnej)
![]()
Przesadzałam jakieś 1,5 miesiąca temu kwiatki w domu. Ziemia była kupiona. Porozsadzane, porozmnażane, siedzą w doniczkach. Ale już po tygodniu ziemia zbiła się w grudę, poodstawała od ścianek doniczek.I tak się zachowuje, dopóki ich nie podleję i nie pogmeram w ziemi, żeby ją do tych ścianek - z powrotem poprzesuwać. A następnego dnia to samo- ziemia sucha, odstaje...
No przecież nie będę codziennie latać z butelką i je podlewać... Ki czort?
Pierwszy raz tak mam. Czy to ziemia była jakaś felerna?
![]()
Macie jakiś sposób na nią? Szczerze mówiąc - nie chce mi się znowu wszystkiego przesadzać (nie wiem czy można tak raz za razem), wolałabym jakoś tą sytuację uratować! Tylko jak?

aplusd napisał(a):To masz kilku![]()
![]()
A konwalie sąTeż je kocham.
W niedzielę byliśmy na rodzinnym spacerku i mijaliśmy uliczny stragan z kwiatami. Zobaczyłam konwalie i przymilam się nieśmiało do męża, żeby mi kupił bukiecik. A on na to... :"Nie mam drobnych. Nie mówiłaś, że będziesz chciała kwiaty."

Milla napisał(a):aplusd napisał(a):To masz kilku![]()
![]()
W niedzielę byliśmy na rodzinnym spacerku i mijaliśmy uliczny stragan z kwiatami. Zobaczyłam konwalie i przymilam się nieśmiało do męża, żeby mi kupił bukiecik. A on na to... :"Nie mam drobnych. Nie mówiłaś, że będziesz chciała kwiaty."
Ostatnio słyszałam, ze konwalie są silnie trujace, nie powinno się nawet trzymać ich w sypialni

mamakinga napisał(a):Milla napisał(a):aplusd napisał(a):To masz kilku![]()
![]()
Ostatnio słyszałam, ze konwalie są silnie trujace, nie powinno się nawet trzymać ich w sypialni
Ale, że co? Że zapach szkodzi, czy jak? To moje ulubione kwiaty! Nie zgadzam się, żeby były trujące!