No to ja się dołączam z pytaniami, jako osoba, która doszła do wniosku, że wreszcie stać ją na zmywarkę bez zaciskania pasa

i zamierza sprezentować sobie owo urządzenie w okolicach świąteczno-noworocznych, plus, minus oczywiście
Zmianę w urządzeniu kuchni już zaplanowałam, co i jak przestawić, itp., zmywarka będzie stała obok zlewu, czyli, dobrze...
Zrobiłam już rekonesans po sklepach i zauważyłam, że są zmywarki mniejsze i większe (45 i 60), różnią się przede wszystkim ceną, poziomem chałasu, zużyciem energii, ilością programów, no i firmą, która je wytworzyła.
I pytanie, czy zwracać uwagę na firmę, w jakim stopniu sugerować się ceną (rozbieżności nieraz niesamowite). Które firmy i które produkty mogę uznać za w miarę dobre? Co oznacza program eco, ... ekonomiczny, ekologiczny? Czy faktycznie jest wykorzystywany?
W ilu stopniach C (w róznych firmach to różnie jest) powinna taka zmywarka zmywać, myślę że ze 3 opcje to chyba powinny być, ale jakie????
Bo jak na razie staje w sklepie przed jakimś tam wyborem i głupieję, nie znam się, nie wiem co wybrać, żeby nie przepłacić, ale też żeby nie kupić jakiegoś bezużytecznego grata, do którego zanim włożę gary, to będę musiała częściowo umyć je pod bieżącą wodą!!??