jak mieszkamy -blok czy domek

O budowaniu, urządzaniu i domowych pieleszach

Moderatorzy: JaMaska, aplusd

blok czy domek

mieszkamy w domku
12
20%
mieszkamy w bloku
43
70%
inna opcja
6
10%

Liczba głosów : 61

karolla
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

jak mieszkamy -blok czy domek

Postprzez karolla » 20 maja 2005, o 12:48

no właśnie, więcej mieszka nas w domku czy w bloku ,a może jest jakaś inna opcja ,może jakiś apartament :)
Ja mieszkam w bloku na 9 piętrze :)
ObrazekObrazek Obrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 20 maja 2005, o 12:53

My w bloku dwupiętrowym, na pierwszym piętrze :-D Na każdym pietrze mieszka jedna rodzina, także tłoku nie mamy i wspólny ogródek z piaskownicą dla maluchów :-D
ObrazekObrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 20 maja 2005, o 12:55

W bloku - na trzecim ostatnim piętrze, na każym piętrze są tylko dwa mieszkania więc jest super, wcześniej mieszkałam w powojennej kamienicy, a jeszcze wcześniej w typowym mrówkowcu :-) - ponad 600 mieszkań w bloku - 10 klatek i 10 pięter :-) Tak więc brakuje już tylko opcji "domek" :-)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 20 maja 2005, o 13:13

Również w bloku - 4-piętrowym, na 3 piętrze. Dość miłe kameralne osiedle, bliziutko Wisły :)
Obrazek
Obrazek

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 20 maja 2005, o 13:29

Mieszkamy w kamienicy (zaznaczyłam "blok")
Obrazek
Obrazek

kasia062
Donośnie
Donośnie

Postprzez kasia062 » 20 maja 2005, o 13:41

Mieszkamy w bloku 4 piętrowym na 3 piętrze :wink: ,na piętrze są po 2 mieszkania>fajnie bo nasz blok jest ostatni i widok mamy piękny na wioski i las :buja: >niemówiąc o autostradzie której naszczęście niewidać :buzka63 wsumie to na samym końcu Krakowa mieszkamy :-) Ale naszym marzeniem jest domek :banned:
Obrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 20 maja 2005, o 15:11

My też w bloku- na parterze- wynajmujemy, jak na razie. Nosimy się z całkiem poważnym zamiarem kupienia w końcu czegoś własnego :buja: I nie na parterze!!! Mam dość wszelkiego robactwa- komary od Wisły, czarne mrówki, kiedyś znalazłam skorka...brrrrrrrr.... nigdy więcej parteru! :)
Leninkowa cukiernia domowa
Kinga
z Ninką (12 marca 2002 r.)
i Lenką (17 listopada 2004 r.)

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 20 maja 2005, o 15:22

mamy szczęście mieszkania w domku...taaaa....dostalismy od teścia (więc nie ja wybierałam projekt), jest miło itd ale domek to bardzo ładne okreslenie czegoś rozkosznie niewielkiego i przytulnego a ja powtarzam , że gdyby był blizej jakiejś głównej drogi to zrobiłabym pokoje do wynajecia, jest dla nas za duży....dom był budowany z zamiarem "będziemy tu mieszkać my, nasze dzieci, i dzieci naszych dzieci...." ale na szczęście mieszkamy sami :-). No i domek ma jedna wade nie do przeskoczenia : nie jest we Wrocławiu.....ale dobra nie jest źle, mamy wolność i troche przestrzeni a i nudzic nam sie nie bedzie bo taaaaki domek to dozywotnia inwestycja (jak na razie nam udało sie w miare wykończyć ok 1/2 całości domu....) Dobrze, że jest...
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

amaterasu79
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez amaterasu79 » 20 maja 2005, o 16:05

Zaznaczyłam "Inną opcję" bo jak na razie wynajmujemy mieszkanie w takiej "starej" nowej kamienicy (na Starym Mieście - takim 10-letnim stylizowanym na bardzo stare ;) na 3 piętrze. Za 2 tyg. wynosimy się na swoje śmieci... 2 ulice dalej :) czyli też do takiego samego budownictwa, na 1 piętro. W klatce jest 3 lokatorów, po jednym na piętrze.
Obrazek

nuka
Donośnie
Donośnie

Postprzez nuka » 20 maja 2005, o 16:10

Obecnie w bloku na 1 piętrze, 62m. a do września ub.roku w bloku obok z dwójką dzieci i psem na 2 pietrze na 37m. Wózek dźwigałam własnoręcznie ,teraz wciągam po schodach bo mam duże pompowane koła kupione z tą własnie myślą...
Udało mi się upolować wózek laskę rozkładaną do lezenia za 67zł, więc teraz już będzie tylko lepiej....

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 20 maja 2005, o 17:48

mamakinga napisał(a):My też w bloku- na parterze- wynajmujemy, jak na razie. Nosimy się z całkiem poważnym zamiarem kupienia w końcu czegoś własnego :buja: I nie na parterze!!! Mam dość wszelkiego robactwa- komary od Wisły, czarne mrówki, kiedyś znalazłam skorka...brrrrrrrr.... nigdy więcej parteru! :)

No to Cię nie pocieszę. My mieszkamy na 3 piętrze, a mimo to wszelkie robactwo związane z bliskością Wisły do nas również dociera :( Najgorsze dla mnie są pająki :shock: Co roku walczymy z ogromnymi pajęczynami na każdym oknie :twisted: A i tak od czasu do czasu znajduję jakiegoś nieproszonego gościa w domu.
Tylko mrówek nie mamy :)
Obrazek
Obrazek

biedronka2003
Donośnie
Donośnie

Postprzez biedronka2003 » 21 maja 2005, o 08:40

A my mieszkamy w domku z duuuuuuuuuuuuzym ogrodem :) Kiedys mieszkalam w bloku 4-ro pietrowym na 3-cim pietrze.
Obrazek
Obrazek

Asiek
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez Asiek » 21 maja 2005, o 10:41

JaMaska napisał(a): No i domek ma jedna wade nie do przeskoczenia : nie jest we Wrocławiu.....ale dobra nie jest źle, mamy wolność i troche przestrzeni

JaMasko, a z ciekawości, w której części Ostrowa mieszkasz? bo może mijamy się w weekendy wózkami (często zaglądam do rodziców ;))

A co do mieszkania: jak pamiętam zawsze w bloku, teraz też w bloku, pewnie dlatego nie ciągnie mnie do domku z ogródkiem, tylko marzy mi się takie mieszkanie w kamienicy (czytaj: przestrzeń ;) )

emilka2004
Donośnie
Donośnie

Postprzez emilka2004 » 21 maja 2005, o 11:47

blok, 4 pięto, blisko duży plac zabaw ogólnie fajnie
<a href="http://by.lilypie.com/lFvlp2/.png">KACPER</a>
<a href="http://b4.lilypie.com/27vqp1.png">EMILKA</a>

www.emilka2004.bobasy.pl

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez jasmina » 21 maja 2005, o 11:49

my w bloku, 3 piętro, 4 mieszkania na piętrze, jedna jędzowata sąsiadka, jedna wścibska, reszta po naszej stronie :) czasami czułam się jak święty Szymon słupnik, na tym 3 piętrze i małej przestrzeni.
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

Następna strona

Powrót do Cztery kąty