amaterasu79 napisał(a):My mamy dosyć sporo sprzętów z Ikei: przewijak-komoda (super wynalazek), kanapę i fotel, stolik pod komputer, szafkę pod telewizor, regał, stojak na cd i mnóstwo pierdółek typu świeczniki, wazoniki, dywaniki. No i krzesełko Zuzine. Szczerze powiem, że nie słyszałam jeszcze niepochlebnych opinii na temat tych sprzętów i ja sama nie narzekam. Mamy zamiar dokupić kilka mebli do nowego mieszkanka, bo te które mamy się sprawdzają jak do tej pory, a mnie się podoba ten styl. Bo jest taki zwykły, naturalny i przytulny. Nie lubię prostych, kanciastych surowych mebli, ani ciężkich antyków. No a poza tym mają dosyć duży wybór i zawsze można znaleźć coś dla siebie. A poza tym fajnie się chodzi po sklepie

aplusd napisał(a):amaterasu79 napisał(a): A poza tym fajnie się chodzi po sklepie
O tak, ja też lubię tam łazić, a Antek to był cały szczęśliwy ostatnio![]()
A taki skandynawski styl, prosty i wygodny, też bardzo mi odpowiada. Nie lubię tylko mieszkań od początku do końca wyposażonych w meble i dodatki z Ikei.

Diabolique napisał(a):Z ta IKEA to jest tak, ze oni tam maja mnostwo fajnych rozwiazan, ktore ciezko znalezc gdzie indziej i wszystko jest w jednym miejscu, ale co do jakosci... Moja ciotka mieszka w Szwecji i tam IKEA to synonim najnizszego "chinskiego" standardu.
Aaaa i uwielbiam ich zabawki, kupilam Lali taka super zabe, do ktorej wchodzi jej cala glowa i kwiatka grzechotke pluszowa.
A co do szafek, to mi sie podobaly, ale mam niewymiarowa kuchnie i niestety nie nadaly sie do mojego mieszkania. I wydaje mi sie ze te ktore mam sa lepszej jakosci a cenowo porownywalne.

aplusd napisał(a):Mnie się też niektóre zabawki podobają, ale jak pokazywałam je Antkowi, to w ogóle na nie nie reagowałMamy w domu ślimaka-pozytywkę (zakupiony jeszcze w ciąży) i Antek go nie zauważa.
A jakie masz te szafki? Zdradź szczegóły