firanki kontra rolety/żaluzje

O budowaniu, urządzaniu i domowych pieleszach

Moderatorzy: JaMaska, aplusd

Jakubek
Szeptem
Szeptem

Postprzez Jakubek » 6 czerwca 2005, o 16:05

Coś mi się nie wysłało. Pisałem że, niech się wstydzi ten kto widzi. U nas w mieszkaniu nie ma nic w oknach, poza kwiatami (muszę Catalinie parę wyrzucić ;-D ) Ale niestety musimy cos założyć, ze względu na bezlitosne słońce. Okna niestety wschód-zachód. Także całodzienna sauna. A czy żaluzje czy rolety? Jeszcze musimy popatrzeć. Żadnych firan. :-)
Jakubek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 7 czerwca 2005, o 08:55

Jakubek napisał(a): Okna niestety wschód-zachód.

Czemu niestety?
Ja przyznam ze z pelna premedytacja wybieralam takie mieszkanie bo jest najjasniejsze i najbardziej pogodne, ale ja to mam swira w temacie swiatla... :wink:
Diabolique
Obrazek
Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 7 czerwca 2005, o 09:02

Diabolique napisał(a):
Jakubek napisał(a): Okna niestety wschód-zachód.

Czemu niestety?
Ja przyznam ze z pelna premedytacja wybieralam takie mieszkanie bo jest najjasniejsze i najbardziej pogodne, ale ja to mam swira w temacie swiatla... :wink:

Niesstety bo śłońce czasem przegina :-) Jak były te upały ostatnio to nie dało się wytrzymać - nam do tego jeszcze dogrzewa od sufitu-ostatnie piętro :-(
Nasze poprzednie mieszkanko miało okna na północ - to też miało swoje plusy - chłodno było tam latem i przyjemnie :-) A to że troszkę ciemniej to nadrobiliśy kolorem ścian w pokoju :-)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 7 czerwca 2005, o 09:54

Catalina napisał(a):
Niesstety bo śłońce czasem przegina :-) Jak były te upały ostatnio to nie dało się wytrzymać - nam do tego jeszcze dogrzewa od sufitu-ostatnie piętro :-(
Nasze poprzednie mieszkanko miało okna na północ - to też miało swoje plusy - chłodno było tam latem i przyjemnie :-) A to że troszkę ciemniej to nadrobiliśy kolorem ścian w pokoju :-)

U nas tez ostatnie, ale nad nami kotlownia wiec jeszcze jakos chroni. Ja jako istota cieplolubna nie narzekam na cieplo, ale chetnie ponarzekam na kurz ktory widac nawet po sprzataniu, gdy swieci zachodnie slonce :wink:
Ale na to nagrzewanie naprawde swietne sa podgumowane rolety.

Co do kolorow, to na jednej scianie zarzdzilam czerwony, ten to dopiero jest cieply :-)
Diabolique
Obrazek
Obrazek

Jakubek
Szeptem
Szeptem

Postprzez Jakubek » 7 czerwca 2005, o 13:41

Zwłaszcza jak dwa tygodnie temu przyświeciło słoneczko to na termometrze mieliśmy tylko 49 stopni o 10 rano ;-)
Jakubek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 7 czerwca 2005, o 13:59

Jakubek napisał(a):49 stopni o 10 rano ;-)

Mniam! :wink:
Diabolique
Obrazek
Obrazek

biedronka2003
Donośnie
Donośnie

Postprzez biedronka2003 » 13 czerwca 2005, o 07:45

A ja wlasnie pozbywam sie firanek. Beda tylko zaluzje. Mamy te poziome a listwa ma 5 cm szerokosci. Zostal nam juz tylko salon do przerobienia. Tylko najpierw musimy okna wymienic :roll: a one sa duuuuuuuuuuuze!
Obrazek
Obrazek

Poprzednia strona

Powrót do Cztery kąty