Detale, czyli diabeł tkwi w szczegółach

O budowaniu, urządzaniu i domowych pieleszach

Moderatorzy: JaMaska, aplusd

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 31 grudnia 2006, o 14:30

jasmina napisał(a):do odpowiedniego wnętrza- tak. do standardowego nigdy.
Dla mnie raczej jako ciekawostka- nie umiem stworzyć takiego klimatu.

Wnętrze ma byc niestandardowe, nowoczesne :)
Widzę, że każdy ma inne odczucia widząc te obrazy. I dobrze :-) Ja uwielbiam ludzi na obrazach, szczególnie z jakąś tajemnicą, historią, którą musze sobie dopowiadać. Tak, by obraz stał się pretekstem do jakiejś opowieści. Może dlatego, że żyję w dużym ruchu lubię w obrazach bezruch, jakieś oczekiwanie, refleksję, jakis początek czegoś. Podoba mi się ten mężczyzna stojący tyłem, obok basenu. Nie widzę jego twarzy, ale wiem, że patrzy na wodę. Jest spokojny, z pewnością widzi w niej swoje odbicie. Tak naprawdę interpretacja tego odbicia zlezy tylko od odbiorcy - Wy widzicie smutnego człowieka (bo stoi sam, tyłem), ja człowieka który zatrzymał się na chwilę, by złapać oddech, a potem odwróci się i wejdzie w kolorową przestrzeń, której na obrazie już nie widać. Lubię ten styl :)
Obrazek
Obrazek

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 31 grudnia 2006, o 23:00

dla mie te obrazy są super!! a głównie dlatego, że mogłabym z nimi mieszkać, czymś innym sa obrazy, które mnie zachwycaja ale za nic nie powiesiłabym ich w domu a co innego obraz pełen spokoju - a te takie dla mnie są i jak napisła atlantis, siedzę na kanapie patrze na obraz i opowieść snuje sie sama...
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

Poprzednia strona

Powrót do Cztery kąty