Ryżowa ugotowany ryż studzimy, kroimy ogórka, pomidora, paprykę (drobno) wsypujemy kukurydze, dodajemy majonez przyprawy i gotowe! Warzywna sałata masłowa/ lodowa pomidor w ósemki ogórek zielony w kostkę puszka kukurydzy ewentualnie może być jeszcze fasolka szynka w paseczki sos czosnkowy (ja robie ...
Umowę o prace mam do końca sierpnia jest to umowa próbna! Dostałam ja z 3 miesięcznym wypowiedzeniem choć umowa była zawarta na 2 miesiące. Teraz chciałam bym zmienić prace i miejsce zamieszkania (inne województwo) jak mam rozwiązać ta umowę? Da się? Jeśli coś wiecie na ten temat to piszcie, była by...
Byłyście? Ja planuje, ale boje się jechać w ciemno . Może wiecie gdzieś o dobrych noclegach, blisko plaży i PKP Jedziemy z Łukaszkiem, więc żeby warunki były przyzwoite
Za kilka dni już luty, i zostają mi 2 miesiące na wymyślenie i opracowanie pomysłu na tort dla Łukiego. Brak mi pomysłu, a Łukiego strach zapytać. Jak mi wymyśli jakiś helikopter, albo inne cudo z którym sobie nie poradzę (
jasne że podam :) a więc: Ciasto 200g mąki 100g masła 5 jajek 250 mil wody (szklanka) sól wodę gotuje się w garnuszku z masłem i solą. Na wrzącą miksturkę wsypujemy mąkę i szybko ucieramy(najlepsza jest do tego drewniana pałka). Gdy ciasto zacznie odchodzić od ścianek zdjąć z ognia i lekko ostudzić....