Sprzedaż na allegro

Kupię, sprzedam, zamienię, polecam!

Moderatorzy: kontrafalda, Baska

makoc
Donośnie
Donośnie

Sprzedaż na allegro

Postprzez makoc » 1 sierpnia 2005, o 22:49

Dziewczyny i chłopaki!
Wystawiłam dziś mate TL na allegro, bez opcji kup teraz, za 69 zl na tydzien. Dostalam juz 2 maile z pytaniem, za ile chce sprzedac ta mate, i czy w ogole chce zakonczyc aukcje przed czasem. Myslalam zeby ja sprzedac za 130 zl, bo sama za tyle kupilam, a Goska nią wzgardzila, wiec nie byla wiele używana. Ale mam dylemat, ktorej Z tych osob wyslac odpowiedz, bo jesli obie sie zdecyduja (a 130 to cena osiagalna, bo patrzylam na inne aukcje), to nie bede wiedziala ktorej sprzedac. Moge dodac opcje kup teraz, albo zakonczyc aukcje przed czasem, albo zostawic jak jest. ale martwie sie ze jak zostawie to tak, to te osoby zrezygnuja bo chyba zalezy im na czasie. opcja kup teraz chyba bylaby najlepszym wyjsciem. a wy co myslicie? i jaka cene zazadac? Rzadko sprzedaje cos na allegro, wiec nie znam sie na tym.
Obrazek
Obrazek

nuka
Donośnie
Donośnie

Postprzez nuka » 1 sierpnia 2005, o 23:28

Miałam taką sytuację, i sprzedająca prosiła mnie o zaproponowanie kwoty w opcji "kup teraz" a, że ja nie jestem biegła to ona sama się określiła i wystawiła ...musisz zapytać obydwie kupujące osoby ile by dały i wtedy będzie sprawa jasna..życze powodzenia :):):)

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 2 sierpnia 2005, o 08:10

Jak sprzedawałam nosidło, też molestował mnie jakiś facet, żeby zakończyć przed czasem aukcję. Nie wiedziałam, ile zarządać i się w końcu nie zgodziłam. A licytacja poszła tak pięknie, że zarobiłam dużo więcej, niż zakładałam, aż byłam zdziwiona, że ktoś chce tyle zapłacić za używaną rzecz :)
Także nie zawsze kończenie aukcji przed czasem się opłaca. Zależy jak chodliwa jest sprzedawana rzecz. Maty sprzedają się chyba całkiem dobrze. Zaproponuj wyższą cenę tym osobom, jak im zależy, to kupią :P
Obrazek
Obrazek

Powrót do Centrum handlowe