Moderatorzy: kontrafalda, Baska

JaMaska napisał(a):Potrzebuje kupić, ktoś ma? macie jakąś firme warta polecenia? (i nie mam tu na myśli pościeli wełnianej za 3000)
Potrzebuje 140/200 i poduszkę 60/70 plus ewentualnie kołdrę 180(200)/200
Myślałam o takiej wełnianej bez obszycia tzn gryząca tradycyjnie i najczęściej w kolorach ecru/ bez/ brąz, będe ja powlekac w tradycyjna pościel.

JaMaska napisał(a):karolla...czy aby mówisz o wełnianej? zaraz mi bokiem wyjdzie chęć zakupu wełnianej...że ciężka, że szeleści....

misiajagodka napisał(a):JaMaska napisał(a):karolla...czy aby mówisz o wełnianej? zaraz mi bokiem wyjdzie chęć zakupu wełnianej...że ciężka, że szeleści....
Ja mam dwie kołdry, bom zmarzluch. Wełnianą na zimę i lekką na lato, czasem wręcz przez koc wypieraną.
Wełniana jest faktycznie ciężka, ale baaardzo ciepła. Trzeba ją polubić. Mój Jarek jej nie polubił. Mówi na nią kołdra z wielbłąda, ale jedno jest pewne... Nie szeleści!

JaMaska napisał(a):No głównie zdrowotnie, znalazłam fajny zestaw poduszka, kołdra i prześcieradło - ale teraz to juz cała głupia jestem![]()
Kiedys byłam na pokazie wypasionej poscieli wełnianej (właśnie za 3000PLN) ale, nie wiedzieć czemu, cena mnie odstraszyła skutecznie i sie nasłuchałam o wyższości i tak sobie uknułam wełnianą. Głównie dlatego, że chłodzi i grzeje zależnie od temperatury ciała.
Ale zaczynam miec wątpilwości