jaka niania elektroniczna?

Kupię, sprzedam, zamienię, polecam!

Moderatorzy: kontrafalda, Baska

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 20 maja 2005, o 12:48

Mamy chyba taką http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52053567, tzn tak samo wygląda :P Kupiliśmy tez na Allegro, używaną. Czasem te szumy i zakłócenia doprowadzają mnie do szału( albo sygnał, ze brak połączenia ) ale nie stać nas było na nowszy model
ObrazekObrazek

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez jasmina » 20 maja 2005, o 19:09

Milla napisał(a):Mamy chyba taką http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52053567, tzn tak samo wygląda :P Kupiliśmy tez na Allegro, używaną. Czasem te szumy i zakłócenia doprowadzają mnie do szału( albo sygnał, ze brak połączenia ) ale nie stać nas było na nowszy model

nie chce się znależć :( tzn otworzyc.
możesz podać model?żebym wiedziała,że mam kupić lepszy.Chociaż też nas nie stać na jakieś szaleństwa cenowe.
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 22 maja 2005, o 13:03

jasmina napisał(a):
Milla napisał(a):Mamy chyba taką http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52053567, tzn tak samo wygląda :P Kupiliśmy tez na Allegro, używaną. Czasem te szumy i zakłócenia doprowadzają mnie do szału( albo sygnał, ze brak połączenia ) ale nie stać nas było na nowszy model

możesz podać model?żebym wiedziała,że mam kupić lepszy.Chociaż też nas nie stać na jakieś szaleństwa cenowe.

No i co kupiłaś?? Przetestowana już??
ObrazekObrazek

anula
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez anula » 22 maja 2005, o 17:53

mamy ten zestaw o którym pisałam. Opowiedałam o nim rodzicom i go kupili :-D
jeszcze nie przetestowalismy wszystkiego (mamy od wczoraj).
Nie wiem jak dziala niania lepszej firmy ale ta jest: dwu kanałowa,automatyczne właczanie uruchamiane dzwiekiem,bezstopniowa regulacja głosnosci,regulowana czułosc właczania,automatyczne przełączenie na tryb standby,jesli urzadzenie nie rejestruje zadnych dzwieków, wskazanie LED przy pracy na baterie i z sieci, Wskazanie LED dla poziomu głosnosci, odbiornik z automatyczna funkcją ladowania bateri

Z tego co narazie patrzylismy to włacza sie jak dziecko głosniej cos gada lub płacze natomiast jakby tylko kwiliła czy cicho gadala to nie :-(
Nam ogólnie w naszym mieszkanku (34m2) nie jest potrzebna ,tylko w razie wizytu gdzies u rodziców czy cos takiego.
Ale jak to mówią" darowanemu koniowi nie zagląda sie w zęby"
Obrazek

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez jasmina » 22 maja 2005, o 20:30

Milla napisał(a):
jasmina napisał(a):

No i co kupiłaś?? Przetestowana już??

kupiłam w koncu na allegro, facet ma mi wysłać jutro za pobraniem, mam nadzieje,ze we wtorek będzie. zastanawiam się,czy mu przypomniec o tej wysyłce??
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

Tom1978
Szeptem
Szeptem

Postprzez Tom1978 » 11 stycznia 2008, o 23:45

Mam pytanie jak nianie sprawdzają się w domkach piętrowych czy sygnał np. za domem w ogródko na piętrze zawsze jest czy niania działa tylko na jednej kondygnacji

amaterasu79
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez amaterasu79 » 16 stycznia 2008, o 14:43

Tom1978 napisał(a):Mam pytanie jak nianie sprawdzają się w domkach piętrowych czy sygnał np. za domem w ogródko na piętrze zawsze jest czy niania działa tylko na jednej kondygnacji

Moja niania działa piętro wyżej a mieszkam w kamienicy. Sprawdzaliśmy ją tez na zewnątrz, i działa gdzieś tak do 50 metrów? (nie mam miarki w oczach, ale ma całkiem spory zasięg) mamy Philipsa najzwyklejszego.
Obrazek

asientos
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez asientos » 16 stycznia 2008, o 16:24

u mnie podobnie - szeregówka i działa
Obrazek
Obrazek

ola11
Szeptem
Szeptem

Re: jaka niania elektroniczna?

Postprzez ola11 » 20 lipca 2009, o 18:07

Moja siostra kupowała elektroniczna nianie w sklepie babyfant.pl nie pamietam jakiej firmy,ale jak chcesz to moge zapytac o szczegóły. W kazdym razi jest zadowolona.

ola11
Szeptem
Szeptem

Postprzez ola11 » 16 sierpnia 2009, o 21:46

I jak podobaja Ci sie nianie ze sklepu babyfant.pl?? Wybrałęs juz którąs??

ola11
Szeptem
Szeptem

Postprzez ola11 » 25 sierpnia 2009, o 11:34

Co powiesz o tej
http://esklep.babyfant.pl/index.php?mai ... ts_id=1722 na innych forach czytałam ze jet bardzo dobra.

małgosia_73
Szeptem
Szeptem

Postprzez małgosia_73 » 2 października 2009, o 14:06

Witaj
my kpilismy dla naszego maleństwa nianie z monitorem oddechu, ma wiele funkcji, oglądaliśmy w ''smyku'' i porównaliśmy na allegro wyszło tak samo, bo to serwis itd... Zapomniała bym dodać, nazywa się Angelcare ale nie wiem jaki model. Nasz znajomy kupił tani za klkadziesiąt zł. i bardzo słabo działa. Jak zobaczył nasz to pobiegł do sklepu i kupił taki sam. Powiem Ci że orginalny ma dwie maty a sprzedają na allegro z jedną matą dlatego taniej.
Powiem Ci że może jest troszeczkę drożej ale mamy spokój a i tak za pare lat sprzedamy ją za dobrych pare złotych.

czarnaania
Szeptem
Szeptem

Postprzez czarnaania » 5 marca 2010, o 12:50

ja używam niani Oregon, bardzo dobrze się sprawdza, jak tylko Kubuś zaczyna nie spokojnie się ruszać słyszę to i podchodzę do niego.

agaa80
Szeptem
Szeptem

Postprzez agaa80 » 8 grudnia 2010, o 17:10

Też szukam elektronicznej niani i trafiłam na taką: http://www.visionsystem.pl/vision-baby.html Czy ktoś ma taką? Co o niej myślicie? Przydały by mi się dodatkowo takie nagrania i zdjęcia, choćby do albumu pierwszego roku.

Dziękuję za pomoc,
Agnieszka

tatuś
Szeptem
Szeptem

Postprzez tatuś » 4 maja 2011, o 21:12

Szukam opinii o elektronicznej niani, które potrafi trochę więcej niż nasłuchiwanie z sąsiedniego pokoju. Chcę widzieć co robi niania (nie elektroniczna) z dzieckiem, kiedy jestem w pracy albo w delegacji. Jak do tej pory znalazłem tylko jedno rozwiązanie, które nie wymaga doktoratu z informatyki. Czy ktoś zna więcej takich urzędzeń, które pozwalają na obserwację i powiadomienia przez Internet i komórkę?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Centrum handlowe