My ciągle w tronie Chicco Key do 18 kilo. Dziecię w kurtce coraz ciaśniej ma (a buuuuuuuuuuu). Na samą myśl, że półtorej roku temu dałam za ten fotelik ponad 600 zł nie mam odwagi myśleć o zmianie
Bardzo podoba mi się przedstawione zestawienie

Tym razem obstawiałbym Roemr'a albo Maxi Cosi. Ciekawa jestem czy ktoś już używa któregoś z wymienionych modeli i jakie ma spostrzeżenia.
Dla mnie najważniejsze jest bezpieczeństwo dziecka. W jaki sposób mam ocenić czy fotelik Ramatti, Coneco albo Baby Dreams będą odpowiednio chroniły dziecko podczas wypadku? Kupując dla Ani drugi fotelik kilkakrotnie przejrzałam testy ADAC. Wybrałam Chicco, bo poza Roemerem (który osiągalny dla niektórych wówczas był tylko za granicą) i Maxi Cosi Priori XP (był płytszy niż Chicco) miał dobre wyniki w ww testach.
Aktualnie jedno mi tylko nie daje spokoju, a mianowicie odpowiedź na pytanie czy te testy nie są sponsorowane, w związku z czym czy wyniki są rzeczywiście wiarygodne?! Żałuję też, że nie jest napisane do jakich modeli aut oceniane foteliki pasują. Jakoś ciągle mam nieodparte wrażenie, że w naszym wspomniany Chicco za bardzo się rusza, a to nasuwa wniosek, żeby każdy fotelik przed zakupem najpierw w aucie zainstalować. No i koniecznie dziecko przymierzyć!