Menu główne

Linkownia

Farma czy chodzik-jeżdzik?????????

Kupię, sprzedam, zamienię, polecam!

Moderatorzy: kontrafalda, Baska

zduno2
Donośnie
Donośnie

Farma czy chodzik-jeżdzik?????????

Postprzez zduno2 » 10 grudnia 2005, o 18:26

Pomóżcie Dziewczyny bo już sama nie wiem co mam kupić Nikolinie.Zastanawiam się nad farmą( wioską lub coś z tej serii) i nad chodzikiem-jeżdzikiem (ew. hipcio zjadający klocki) .Mała jeszcze nie chodzi więc pewnie przy tych chodzikach by sie przemieszczała ale inne zabawki może zajełyby ją na dlużej ???
:help: :help: :help: :help:

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Re: Farma czy chodzik-jeżdzik?????????

Postprzez jasmina » 10 grudnia 2005, o 20:07

my mamy ten chodzik-jeździk z fisher price, co niby dziecko się uczy przy nim chodzic. A Iśka wcale nie chce go używać, bo on pedzi jak szalony!
prędzej sobie przy nim zęby wybije niż nauczy się chodzić. Trochę go "spowolniłam" obwiązując ośki śzmatkami, ale i tak niezbyt ją to bawi. Fajna jest grająca muzyczka i tunelik dla piłek.Ale Isia to w ogóle niezbyt się bawi wszelakimi zabawkami. Zastanawiam się nad farma na gwwiazdkę, ale nie wiem, czy ja to zainteresuje na tyle, by wydawać 150 zł :P
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

kontrafalda
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez kontrafalda » 10 grudnia 2005, o 20:24

Ja bym kupiła farmę. Zojka posiada takową (nie FP, ale też niezła :P ) i uwielbia bawić się traktorem (farmer śpiewa, zwierzaki wsadzone na odpowiednie miejsce na przyczepie wydają właściwe odgłosy itp.) - potrafi się nim zajmować nawet z pół godziny :)
Zastanawialiśmy się nad jeździkiem, ale na roczek dziecko dostało rowerek i problem sam się rozwiązał (bo gdy brak chętnych na wożenie, dziecko samo go pcha).

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 10 grudnia 2005, o 20:27

farma - my mamy hipcia - udało nam sie z niego spaść i nabić guza giganta, hipcio kiepsko zjada klocki (coś ten mechanizm do ich zjadania jest lewy) - klocki jako takie są OK, ale można kupic same klocki. A poza tym hipcio rzadko jest wykorzystywany jako jeździk - z chodzika to już Paweł wyrósł. Tak więc w tym wieku i na później to farma - a z pojazdów to rowerek za chwilkę.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 10 grudnia 2005, o 21:00

Antek na urodziny dostał chodzik - pchacz, też Fisher Price, tylko ten muzyczny, nie Hipcia. Najlepszą zabawą jest przewracanie go do góry kołami i kręcenie kółkami. Te wszystkie bajery do kręcenia, naciskania itp. były ciekawe przez góra tydzień. A o nauce chodzenia przy tym w ogóle mowy nie ma.
Farma wydaje mi się dla Antka również stanowczo za dorosła, ale dzieciaki są różne.
Na Mikołaja Antek dostał od babci takiego dziecinnego laptopa i pomimo, że jest to zabawka od 2 roku życia, bawi się nią wyśmienicie. Narazie głównie zajmuje go naciskanie wszystkich przycisków i słuchanie wydawanych dźwięków (które są wyjątkowo miłe dla ucha, również dorosłego :wink: ), ale jak zacznie kojarzyć kształty czy cyferki to dopiero będzie zabawa :)
Obrazek
Obrazek

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 10 grudnia 2005, o 22:58

Idka ma jeździk - pchacz - świetna zabawka, ale kiedy dziecko już chodzi, robi się mało przydatna...może lepiej farmę?
Obrazek
Obrazek

zduno2
Donośnie
Donośnie

Postprzez zduno2 » 10 grudnia 2005, o 23:52

Bardzo ,bardzo dziękuję..Decyzja podjęta będzie farma albo coś podobnego w zależności od tego co uda mi się kupić. :P

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 11 grudnia 2005, o 21:47

Chodzik FP był dla Kuby rewelacyjny. Przy nim ćwiczyl chodzenie. Nie wyobrażam sobie życia bez tego chodzika :wink: Radził sobie dobrze. Po prostu nie każda zabawka odpowiada każdemu maluchowi :)
Obrazek
Obrazek

zduno2
Donośnie
Donośnie

Postprzez zduno2 » 12 grudnia 2005, o 17:06

Farma już zakupiona,czekam tylkona przesyłkę :)
Chodzić musi się nauczyć bez chodzika :(

lidzia77
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez lidzia77 » 13 grudnia 2005, o 01:08

Oj widze ze farma to absolutny hicior tegorocznej gwiazdki. Też się chyba skuszę mam nadzieję że mały będzie sie nią bawił bo jak nie to mnie wąż udusi bo cały czas mi tłumaczy że Maksymilian jest jeszcze za mały
:hmmm:
Obrazek
Obrazek

Powrót do Centrum handlowe