aqulia - Posty

Powrót do zaawansowanego wyszukiwania

przez aqulia
12 maja 2006, o 12:01

Dział: Dzieciaczki
Wątek: Cytomegalia -potrzebuję informacji!!!
Odpowiedzi: 1
Wyświetlone: 210

Cytomegalia -potrzebuję informacji!!!

Dziewczyny potrzebuję informacji tzw. "z życia wziętych" o tym paskudztwie. Informacji teoretycznych naczytałam się już dość. Teraz potrzebuję informacji dotyczących tego jak poważne uszkodzenia może ten wirus wywołać, jak się dalej (po wybiciu wirusa) leczy dziecko, czy są jakieś specjalistyczne oś...
przez aqulia
3 sierpnia 2005, o 10:58

Dział: Nasze sprawy
Wątek: Gdzie pobyt nad morzem???
Odpowiedzi: 4
Wyświetlone: 258

A my za 3 dni jedziemy do Sopotu. Mam już dość spędzania wakacji w dziurach, w których nie ma co robić, gdy pogoda się popsuje. Mamy wynajęty domek w szeregówce, więc full wyposażenie. Płacimy 100 zł za dobę za 4 osoby, więc cena jest sensowna. A czy polecam to miejsce to też pwiem po powrocie. Na r...
przez aqulia
27 lipca 2005, o 10:27

Wątek: Jak to sobie wytłumaczyć???
Odpowiedzi: 12
Wyświetlone: 602

Dziewczyny, na prawdę dziękuję za słowa otuchy, były mi bardzo potrzebne. Stokrotne buziaki dla Was :serduszka: :************** danetdd u nas, tzn. w naszym otoczeniu też panuje moda na 1 dziecko, a nawet na bezdzietność. Ja też nie mogę pojąć jak można dziecka nie chcieć, w głowie mi się to nie mie...
przez aqulia
27 lipca 2005, o 08:05

Nie mam wśród znajomych ani nawet rodziny osób, które nie miałyby co z dziećmi zrobić. System pt. babcia sprawdza się u nas niestety bardzo dobrze. Większość kobitek z dziećmi nie pracuje, więc same się dziećmmi zajmują. A te osoby, które potrzebują opiekunki, to chcą mieć taką jedną jedyną do jedne...
przez aqulia
26 lipca 2005, o 14:25

makoc bardzo bym chciała, ale niestety mnie na ten biznes nie stać:( Żeby prowadzić taki żłobek trzeba mieć kilkupokojowy lokal z pełnym węzłem sanitarnym. Wymagania są pokaźne, dlatego u nas w mieście nie ma ani 1 takiego. A myślę, że byłby to dobry biznes. Dla mnie połączony z przyjemnością.[/b]
przez aqulia
26 lipca 2005, o 13:29

nuka ja się staram na nich skupić, ale jak idą spać, jest cisza i spokój, to nachodzą mnie takie natrętne myśli, z którymi sobie jakoś nie potrafię poradzić, nie potrfię ich od siebie odgonić. Marzę sobie po cichu że może za kilka lat siostra się doczeka swoich dzieci i będę mogła jej pomagać, po c...
przez aqulia
26 lipca 2005, o 09:03

Jak to sobie wytłumaczyć???

Przy ostatniej ciąży (drugiej) dostałam rzucawki ciążowej, zagrażającej życiu, ciąża została rozwiązana przed czasem drogą cc, żeby uratować życie i mnie i dziecku. Udało się. Jednak już przed porodem lekarze mi uświadomili, że kolejna ciąża byłaby dla mnie na 95% wyrokiem śmierci i dla dziecka pewn...
przez aqulia
26 lipca 2005, o 08:24

Wątek: reakcje mężów
Odpowiedzi: 14
Wyświetlone: 502

Mój tam uważa, że jak się dziecko samo czymś nie sparzy to się nie nauczy. Mamy dwoje bardzo żywych dzieci. Córka pierwszy gips zaliczyła w wieku 2 lat. Oboje doskonale wiemy, że nie da się upilnować dziecka i uchronić przed wszystkim. Upadł to upadł, trzeba utulić, pocieszyc i już. Nie rozumiem jak...
przez aqulia
25 lipca 2005, o 13:41

Dział: Salon piękności
Wątek: Kryptoreklama
Odpowiedzi: 16
Wyświetlone: 1142

Też jestem konsultanką Avonu:D:D Jakby ktoś z okolic Cz-wy coś chciał niech krzyczy;)
Choć u nas to co 3 dziewczyna jest albo w Avonie albo Oriflame.
przez aqulia
25 lipca 2005, o 13:38

Wątek: Wątek obowiązkowy :D
Odpowiedzi: 118
Wyświetlone: 15330

Boziu... to ja zaliczyłam 2 razy fryzjera i tyle... ważę tyle co w 9 miesiącu ciąży :cry: , żadnego ciucha nie kupiłam, bo
a) nie mam za co
b) i tak żaden na mnie nie wejdzie
Acha, jeszcze podłapałam depresję, super...
przez aqulia
25 lipca 2005, o 13:33

Wątek: operacja piersi
Odpowiedzi: 11
Wyświetlone: 2934

Bardzo bym chciała poddać sięoperacji korekcji, konkretnie podciągania biustu. Mam bardzo duże piersi, miseczka H bądź I . Gdyby nie fakt, że zmniejszenie wiąże się z tak wielką ingerencją to pewnie też bym chciała zmniejszyć. Ale tak to chcę tylko go podciągnąć do góry, żeby był jędrny, a nie takie...
przez aqulia
25 lipca 2005, o 13:20

Dział: Centrum handlowe
Wątek: Bajeczki na CD z margaryną RAMA
Odpowiedzi: 13
Wyświetlone: 3372

Ja mam jeszcze "Księżniczkę na ziarnku grochu", ale to nie jest w ramie, przysyłają pocztą w ramach jakiejś promocji. Myślałam, że padnę jak słuchałam, bo takiej wersji to jak świat światem nie słyszałam:D:D
przez aqulia
25 lipca 2005, o 12:52

Wątek: mleko antyrefluksowe
Odpowiedzi: 9
Wyświetlone: 1887

Używaliśmy Nan ar, potem Bebilon ar, ale mały i tak ulewał strasznie, potem wypłynęła "śliczna" skaza i przeszliśmy na mleko Nutramigen, bo ulewanie może też być oznaką nietolerancji laktozy mlecznej. I po tym Nutramigenie przeszło. Ulewał przy odbiciu skąpe ilości, potem wogóle przestał. Teraz je j...
przez aqulia
25 lipca 2005, o 12:48

Wątek: pieluchy
Odpowiedzi: 62
Wyświetlone: 5353

Od urodzenia do teraz używaliśmy Happy, były ok, ale odkąd mały zaczął chodzić, to przeszliśmy na Pampersy. Happy są jednak kwadratowe w kroku i si małemu nóżki w jajo zaczęły robić, a Pampersy mają ładne wycięcia. Poza ich ceną to dla mnie mają same plusy:)
przez aqulia
25 lipca 2005, o 12:44

Dział: Cztery kąty
Wątek: jak mieszkamy -blok czy domek
Odpowiedzi: 54
Wyświetlone: 3818

Mieszkamy w bloku 4 piętrowym, na piętrze 1. Mieszkanko kupiliśmy w zeszłym roku, było bardzo zaniedbane, więc robiliśmy generalny remont, teraz jest super. Mamy jakieś 50 metrów do szkoły, 100 metrów do przedszkola, jakieś 50 metrów do kościoła, wkoło jest wiele placów zabaw. Osiedle mim, że typowe...
Następna strona

Powrót do zaawansowanego wyszukiwania